Käsipallurid tegid Balti liiga avamängust pidupäeva

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
SK Tapa/N.R. Enrgy meeskond pakkus Põlva Serviti vastu hingestatud mängu, kuid seekord favoriidile hammas peale ei hakanud.
SK Tapa/N.R. Enrgy meeskond pakkus Põlva Serviti vastu hingestatud mängu, kuid seekord favoriidile hammas peale ei hakanud. Foto: Ain Liiva

Spordiklubi Tapa / N.R. Energy meeskond juhatas käsipalli Balti liiga sisse kodusaalis Eesti kõige tituleerituma klubi Põlva Serviti vastu, kellele jäädi kolmapäeval põneva heitluse järel alla 21:25 (poolaeg 9:13).

Kohtumise esimesed kaheksa minutit kujunesid tapalaste väravavahi Mikola Naumi ühemeheetenduseks: kogenud puurilukk pakkus publikule rõõmu, tõrjudes järjepanu vastaste viskeid. Mees ei unustanud ka pealtvaatajatega suhelda, hõigates neile vahepeal, et ta sobiks praegu kenasti seisma isegi Eesti koondise väravasuule.

Naumi huumor sütitas omakorda tiimikaaslasi, kes pakkusid rünnakutel mitu ilusat sooritust, kuid jätsid kaitsetöö kohati üsna unarusse.

Väikest eduseisu sai Tapa nautida paarkümmend minutit, misjärel läks Serviti oma liidri Henri Sillaste väravate toel omakorda ette. Poolajapausile saadi külaliste 13:9 eduseisul.

Teise poolaja alguses kahandas kahemehelises enamuses mänginud SK Tapa / N.R. Energy paari minutiga vahe ühele väravale 13:14, kuid seejärel pääses Põlva taas turvalisemalt ette. Kahest väravast lähemale võõrustajad paraku enam ei pääsenud ja lõpptulemusena saavutas Serviti 25:21 paremuse.

Põlvalaste võitu varjutas Henri Sillaste vigastus, kui külaliste parimana kaheksa väravat visanud pallur rebestas teisel poolajal pealtnäha süütus olukorras kannakõõlust. Tapa resultatiivseimana viskas Ivary Volkov viis ning Martin Adamson ja Marten Saar lisasid mõlemad neli väravat.

SK Tapa/N.R. Enrgy meeskond pakkus Põlva Serviti vastu hingestatud mängu, kuid seekord favoriidile hammas peale ei hakanud.
SK Tapa/N.R. Enrgy meeskond pakkus Põlva Serviti vastu hingestatud mängu, kuid seekord favoriidile hammas peale ei hakanud. Foto: Ain Liiva

"Võitu on Põlva vastu praegu vara loota, aga mängida nendega võime. Head meelt valmistab, et meil leidub lisaks nendele, kes põhiliselt platsi peal rassisid, pingi peal neli-viis noort ja tahtmist täis poissi," rääkis tapalaste peatreener Aron Jaanis.

Serviti loots Kalmer Musting kiitis algatuseks sitket vastast. "Tapa mängib kodusaalis hea emotsiooni ja väga tugeva hingega. Selle hooaja alguses on nende mäng eriti hingestatud, sest see on nende esimene hooaeg Balti liigas," kõneles ta. "See oli selge, et siit võis oodata äärmiselt tugevat mängu. Meie kaitsetegevus oli täiesti okei, kuid probleeme esines realiseerimisega. Tagamängijate visetega ei saa eriti rahul olla, aga töötame selle kallal. Kõik teadsid, kuidas Naum väravas tegutseb, aga kahjuks jäädi ikka realiseerimisega hätta. Tark mängija peab oskama neid asju analüüsida, siis saab ka visked sisse."

Kalmer Musting nimetas Põlva meeskonna suureks ebaõnneks raske vigastuse tõttu Henri Sillaste kaotamist. "Äärmiselt kahju, sest ta on üks meie kõige kindlama käega mängumehi ja liidreid. Väga tõsise ja sportliku suhtumisega pallur," tähendas Serviti peatreener.

Päeva teises mängus alistas HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 24:20 (12:9) Viljandi HC. Tapalaste järgmine matš on kavas laupäeval, mil võõrsil võetakse mõõtu just Viljandi HC-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles