Lääne-Virumaale lisandus üks koroonapositiivne test

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ööpäevaga lisandus 26 uut nakatunut. Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonaproove.
Ööpäevaga lisandus 26 uut nakatunut. Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonaproove. Foto: Kristjan Teedema

Ööpäevaga lisandus Eestis 26 positiivset testi, üks neist Lääne-Virumaale.

Kuna rahvastikuregistris Lääne-Virumaa aadressiga märgitud inimene elab tegelikkuses Harjumaal, siis andis terviseameti ida regionaalosakond juhtumi üle põhja regionaalosakonnale, mistõttu lisandus põhja regionaalosakonna jälgimisele 19 uut haigusjuhtu.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2276 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 26 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 18 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kaks ning Lääne-Virumaale, Tartumaale ja Võrumaale üks uus positiivne koroonaviiruse proov. Kolmel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Terviseameti kahe regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviiruse levikuga seonduvalt ligi 1300 inimest

Harjumaale ööpäevaga lisandunud 18 uuest haigusjuhust kuue puhul oli tegemist juba teadaoleva lähikontaktsega, ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. 

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kolm aktiivset kollet, millest Ülemiste City ja Nõmme Kalju koldega on mõlemaga praegu seotud kaheksa haigusjuhtu, ning saunapeo kolle, millega seotult on haigestunud kuus inimest.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on kokku üle 500 inimese, kellest 102 on haigestunud. Mõlemad Ida-Virumaa uued nakatunud said viiruse haigestunud pereliikmelt.

Terviseameti ida regionaalosakonna jälgimisel on SARS-CoV-2 leviku tõttu 770 inimest, kellest 105 on haigestunud. Regionaalosakonna tegevuspiirkonnas on viis aktiivset kollet, millest suurim on 56 haigestunuga (neist 31 on töötajad ja 25 töötajate lähikontaktsed) nii-öelda Estonia kaevanduse kolle. Jõhvi Keldri koldega on seotud 15, Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega 13, Ojamaa kaevanduse koldega 8 ning Viru vangla koldega 5 haigusjuhtu (kolm töötajat ja kaks töötaja pereliiget).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles