Rakveres kõlab Arvo Pärdi "Summa"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Arvo ja Nora Pärt ning Rascher Saxophone Quartet.
Arvo ja Nora Pärt ning Rascher Saxophone Quartet. Foto: Rascher Saxophone Quartet

Nargenfestivali Pärdi päevade raames astuvad publiku ette maailmas tuntud Rascher Saxophone Quartet Saksamaalt ja kammerkoor Collegium Musicale Eestist. Kontserdil pealkirjaga "Summa", mida saab kuulda ka Rakvere Kolmainu kirikus, kõlavad Arvo Pärdi teosed, kusjuures osa neist sellises seades esmakordselt.  

"Kontserdi pealkiri "Summa" on mitmetähenduslik – saab kuulda, kuidas kõlab Arvo Pärdi muusika saksofonide ja koori liitmisel, saab kuulda kuidas kõlavad koos imelise kõla ja musikaalsusega Rascher Saxophone Quartet ja kammerkoor Collegium Musicale ja loomulikult ei puudu kontserdilt Arvo Pärdi samanimeline muusikateos," ütles dirigent Endrik Üksvärav. 

"See on meile suur au Arvo Pärdi 85. sünnipäeva puhul Eestis kontserte anda," ütles Rascher Saxophone Quarteti liige Andreas van Zoelen."Arvo Pärdiga seob meid pikaajaline koostöö ja ka Collegium Musicalega oleme varasemalt koostööd teinud. Sel korral esitame koos Arvo Pärdi loomingut – olen siiralt rõõmus, et Arvo usaldas mind neid seadeid koorile ja saksofonidele kirjutama." 

​"Summa" kõlab Rakveres pühapäeval, 6. septembril. Pärdi päevade kontserdid toimuvad 2.–11. septembrini Tallinnas, Tartus, Rakveres, Paides, Raplas, Viljandis, Viimsis, Arvo Pärdi Keskuses Laulasmaal, Kärdlas ning juubeliaasta puhul laienevad Pärdi päevad sel aastal esimest korda ka Kuressaarde, Haapsallu ja Pärnusse.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles