Vabaõhukeskuses saab vaadata hologramme

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Vallimäe vabaõhukeskuse foorumlavale hologrammilahenduse paigaldanud töömehed ei pidanud paljuks toimetada isegi õhtupimeduses. Valmis lahendust näeb, kui minna asja kohapeale kaema.
Vallimäe vabaõhukeskuse foorumlavale hologrammilahenduse paigaldanud töömehed ei pidanud paljuks toimetada isegi õhtupimeduses. Valmis lahendust näeb, kui minna asja kohapeale kaema. Foto: Isabella Lahtvee

Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuse foorumlavale paigaldati hiljuti seadmed, mille abil on võimalik vaadata hologrammina inimese elusuuruses pilti ja sellele lisatavat teksti.

Linnapea Triin Varek rääkis, et esialgu kuvatakse püsiatraktsioonil ilmastikukindlate, suurt niiskust taluvate seadmetega kooliaasta alguse puhul õppuritele mõeldud tervitusteksti. Edaspidi saab teksti vastavalt vajadusele teatud aja tagant vahetada. Varek kõneles, et kui algselt sooviti hologrammilahendus avada pärast kooliaasta alguse tähistamist, jäeti koroonaviirusega seonduvalt ning inimeste tervisest lähtudes koolidele mõeldud ühisüritus ära. Selle asemel otsustati õppureid tervitada hologrammiga. “Mul on hea meel, et saime ühendada kaks ideed ja võime kõiki koolijütse üllatada originaalse tervitusega Vallimäe väiksel laval,” ütles linnapea.

Kõige efektsema mulje jätab osaühingu KNM Eesti loodud hologramm, kui seda vaadata õhtuhämaruses ja pimedal ajal.

Hologramm, mis lisab kompleksile atraktiivsust samuti sügistalvisel perioodil, on nähtav linlaste ja Rakvere külaliste hulgas populaarseks saanud Vallimäe foorumlaval tuleva aasta märtsi lõpuni.

KNM Eesti tegevjuht Jan Škurinski selgitas, et hologrammina kujutatakse elusuuruses inimest. “Poole aasta vältel näeb nii hologrammetendusi kui ka ennenägematuid kauneid visuaale, millega lisame juba ülimalt ilusale Vallimäe vabaõhukeskusele vaatamisväärsust juurde,” kõneles Škurinski, lisades, et tegu on kindlasti ühe nende seni uhkeima projektiga.

Kooliaasta alguse tervituse järel plaanitakse hologrammi vaatajateni tuua Rakvere linna jaoks välja töötatud erilahendus.

Vallimäe vabaõhukeskuses näeb hologramme.
Vallimäe vabaõhukeskuses näeb hologramme. Foto: Kaarel Leigri
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles