Sõmeru kooli lapsi juhatati õppeaasta algul õigele teele

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Sõmeru kooli uue ja vana parkla juurest viivad turvalised kõnniteed kooli hoovile.
Sõmeru kooli uue ja vana parkla juurest viivad turvalised kõnniteed kooli hoovile. Foto: Piret Saul-gorodilov

Sõmeru kooli juurde rajati suve jooksul avar parkimisala ja õpilastele turvalised liikumisrajad. 2. septembri hommikul tervitasid kõiki tulijaid vanas, kuid samuti toimivas kitsukeses parklas õppedirektor ja politseinik.

Kooli saabujatele tutvustati uusi radu ja võimalusi, sest kõik kippusid käituma vana harjumuse kohaselt. “Tegelikult me ise tutvume ka siin uue liikluskorraldusega ja jälgime, et lapsed saaksid turvaliselt kooli,” selgitas noorsoopolitseinik Kadi Tiinas. Ta rääkis, kui tore on, et osa vanemaid leiavad aega oma lapse jaoks, tulevad välja ja tutvuvad ka ise uue olukorraga, mitte ei lase last keset teed autost välja. “Lapsed jooksevadki uisapäisa suures koolieufoorias autost välja ega pane tähele, mida teised liiklejad teevad,” ütles Tiinas ja lisas, et see pilt tekitab kohati lausa kõhedust.

Kooli saabujatele oli olukord uus, sest vana parkla toimib samuti. Kuna paljud lastevanemad saavad oma järelkasvu linna tööle sõites ise kooli juurde toimetada, vooris nagu varasematel aastatelgi vanast tillukesest parklast läbi muljet avaldav autokolonn. Lapsed lipsasid autodest välja ja püüdsid suunduda vana kombe kohaselt ümber parklasse paigaldatud bussipaviljoni, kus tundide lõppedes saab oma vanemaid oodata. Kuid paviljoni kõrval on kenasti märgistatud jalakäijate tee, kuhu koos politseinikuga suunas õpilasi õppedirektor Kaida Laks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles