BC Rakvere Tarvas loputas kodus leedulasi ja tõusis Balti liiga Challenge Cupi A-alagrupi võitjaks

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Rakvere Tarva värskeim täiendus lätlane Rinalds Sirsnins näitas kahel päeval head visketabavust ja aitas oma uue koduklubi Balti liiga Challenge Cupi A-alagrupi liidriks tõusta.
BC Rakvere Tarva värskeim täiendus lätlane Rinalds Sirsnins näitas kahel päeval head visketabavust ja aitas oma uue koduklubi Balti liiga Challenge Cupi A-alagrupi liidriks tõusta. Foto: Arvet Mägi

Balti liiga Challenge Cupi turniiri eelviimases alagrupikohtumises reedel kodusaalis tugevat Klaipeda Neptunast võõrustanud Rakvere Tarvas saavutas 800 pealtvaataja toel magusa 100:88 (poolaeg 48:42) võidu.


“Teatud asju oskasin vastastelt oodata ja olin valmis,” kinnitas Rakvere Tarva loots Andres Sõber. “Mehi oli neil küll vähevõitu ja start ei õnnestunud kõige paremini, kuid teadsin, et sellega asi ei piirdu.”

Sõbra sõnul pakkus kodumeeskond oma suurepärase mängualgusega talle endalegi meeldiva üllatuse, ent ta pelgas pisut, et sellisele eduseisule võib järgneda mõõn. “Tihtilugu ei suudeta sarnasest eduseisust mängu võrdsustudes nii-öelda üles tulla, kuid läks teisiti – kui vahe kahanes juba viiele-seitsmele punktile, suutsime end kaitses siiski mobiliseerida,” rääkis ta. “Igal juhul oli see võit meile kõvaks saavutuseks, sest Leedus kaotasime Neptunasele kindlalt. Tuleb kiita siinkohal nii Vammi (Valmo Kriisat – toim.) kui ka Rinalds Sirsninsit, kes olid omaette klassist. Teistest meestest rääkimata. Igal juhul peame homseks end maksimaalselt häälestama.”

Tarvas alustas reedest kohtumist Leedu liigas kuuendal kohal paikneva Neptunase vastu lennuka 18:0 spurdiga. Esimese punkti said külalised oma kapteni Martynas Mažeika vabaviskest, kui avaveerandaega oli jäänud mängida pisut üle nelja minuti. Järgmisel kolmel minutil ei õnnestunud omakorda kodumeeskonnal punktiarvet kasvatada. Esimene mänguveerand kuulus siiski võõrustajatele 24:11.

Teisel veerandajal said ka leedulased oma mootori käima ning poolajavileks juhtis Tarvas vaid kuue punktiga – 48:42. Riietusruumist naastes lükkas Rakvere meeskond taas oma mängu kenasti käima, saavutades kolmanda mänguveerandi lõpuks 73:62 paremuse. Otsustaval neljandal veerandajal kasvatati eduseis juba üsna soliidseks ning Tarva värskeim täiendus Rinalds Sirsnins vormistas nutika vaheltlõike ja lähiviskega korvi alt lõppseisuks 100:88.

Sirsnins viskas väga hea visketabavuse juures üleplatsimehena lõpuks 25 punkti, võttis maha kaheksa lauapalli, andis neli korvisöötu ja tegi kolm vaheltlõiget. Mängu eel Challenge Cupi detsembrikuu parima mängija eriauhinna saanud Valmo Kriisa panustas 18 punkti, Kaspars Cipruss lisas 13 punkti ja 11 lauapalli, Reinar Hallik 12 ning Juris Umbraško 11 punkti.

Neptunase rivistuses kerkisid edukamateks skooritegijateks Raimundas Danys 22, Mantas Ruikis 20 ning Mindaugas Girdziunas ja Arturs Brunins võrdselt 14 punkti.

Reedese võiduga Challenge Cupi A-alagrupis tõusis Rakvere Tarvas enne laupäevast otsustavat kohtumist Palanga Naglisega jagama esikohta, mõlemal oli enne omavahelist kohtumist seitsmest mängust viis võitu. Järgnevad Neptunas viie ja Atõrau Barsõ kolme (mõlemad kaheksast matšist) võiduga.

Laupäeval ootas Tarvast ees oluline vastasseis Palanga Naglisega, kes reedel oli küllaltki ootamatult kaotanud alagrupi autsaiderile BK Jelgavale 71:88.Rakvere spordihallis laupäeval Balti korvpalliliiga Challenge Cupi turniiri A-alagrupi otsustavas mängus BC Rakvere Tarvas ja Palanga Naglise vahel oli kaalul ei rohkem ega vähem kui alagrupi esikoht ning parim asetus veebruaris startivateks play-off-kohtumisteks.
Tarvas ei jätnud poole tuhande silmapaari ees külalistele mingit võimalust ja kallutas matši enda kasuks numbritega 91:73. Poolajaks olid kodumeeskonna edunumbrid 45:36.

Kaspars Cipruss viskas rakverlaste parimana 22 punkti ja hankis 11 lauapalli. Särava esituse tegi meeskonna 20aastane kapten Martin Dorbek, kes ei eksinud mitte ühelgi viskel (2-punktivisked 3st 3, 3-punktivisked 3st 3, vabavisked 2st 2), tuues 17 punkti. Valmo Kriisa arvele jäi 14 punkti ja neli korvisöötu, Rinalds Sirsnins ja Reinar Hallik panustasid võrdselt 12 punkti ja viis lauapalli.

Naglise edukamatena viskasid Paulius Kleiza 15, Nikita Barinov 13 ning Tomas Rinkevicius ja Mindaugas Reminas kumbki 11 punkti. Palanga meeskonna parim lauavõitleja, seitse palli kätte saanud Augustinas Vitase kontosse kanti lisaks 10 punkti.

Tarva peatreener Andres Sõber tõstis meeskonna viiendas järjestikuses Balti liiga võidumängus eraldi esile mängujuht Martin Dorbekit, kuid kiidusõnu jagus loomulikult teistelegi. “Martin oli täna eriti tubli,” kiitis Sõber. “Janis Vahter pingutas ja näitas, et ta on meeskonna jaoks taas olemas. Hämmastav oli vaadata, kuidas Kriisa jälle jaksas pool tundi rabada ning Sirsnins pärast eilset superesitust end ilusasti tänasekski kokku võttis. No ja Kaspars on Kaspars (Cipruss – toim.).”

Challenge Cupi veerandfinaalidega tehakse algust veebruari esimeses pooles. Rakvere Tarvas saab vastaseks B-alagrupi neljanda koha omaniku ehk TTÜ KK. Nii veerandfinaalides kui ka neile järgnevates poolfinaalides ja finaalis selgitatakse võitjad kodus-võõrsil mängudega kahe kohtumise kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles