Kuldsete abielupaaride eeskuju tõusis armastuse altarile

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Topelt 60: teemantpulmi tähistavad perekonnad on omavahel seotud ka suguvõsaliini pidi. Lääne-Virumaa kuldpulmapaaride vastuvõtul särasid Aino ja Erich-Kustav Kereme (vasakul) ning Maie ja Rein Suurkaev.
Topelt 60: teemantpulmi tähistavad perekonnad on omavahel seotud ka suguvõsaliini pidi. Lääne-Virumaa kuldpulmapaaride vastuvõtul särasid Aino ja Erich-Kustav Kereme (vasakul) ning Maie ja Rein Suurkaev. Foto: Ain Liiva

Rakvere Kolmainu kiriku võlvide all kõlasid pulmamarsi võimsad akordid. Maailmakuulus teos on auväärsete abielupaaride armastust pühitsenud 50, 55, 60 aastaringi tagasi. Nüüd on sel nende kõrvus teistsugune kõla: sügavam ja värviküllasem – kõigeväelise puutega. Eile olid pühakojas armastuse altari ees paarid, keda ühendab kauane abielu.

Samal aastal tähis­tavad ühes sugu­võsas teemantpulmi kaks perekonda. 60 + 60 – 2020. Nõod endi abikaasadega pühitsesid oma kauast liitu koos teiste auväärsete abielupaaridega.

Perekond Suurkaev tähistas teemantpulma 23. aprillil, perekond Kereme teeb seda 24. septembril. Kas nemad teavad pikaajalise abielu saladust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles