Simunas saab kartuli­­võtutalgutel osaleda

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Soovijad saavad käia ja vaadata, kuidas suur, üle 13 meetri pikk kartulikombain ka seestpoolt välja näeb.
Soovijad saavad käia ja vaadata, kuidas suur, üle 13 meetri pikk kartulikombain ka seestpoolt välja näeb. Foto: Vladislav Musakko

Homme kell 12 oodatakse kõiki kartulisõpru Simuna kartulihoidla juurde, kust saab alguse kartulitalgupäev.

Ürituse turundusjuhi Ellen Anett Põldmaa sõnul tuli idee sellest, et kogenud inimesed mäletavad, kuidas möödunud sajandil sai kartuleid oma põllulapikestelt käsitsi ja algelisemate masinatega võtta, aga tänapäeval näevad paljud noored, et kartul tuleb poest, ja kartulivõtukogemus võib sootuks puududa. Talgupäeval on külla oodatud kõik noored-vanad kartulihuvilised, et kanda edasi kartulivõtmise kogemust.

“Olge valmis, läheb ikka reaalseks käsitsi kartulivõtuks,” ütles Põldmaa ja lubas, et kõik, kes talgutele tulevad, pannakse soovi korral tööle. Tasuks vastavalt riietuda ning igaüks saab võtta enda noosi jagu kartuleid koju kaasa. Tutvustatakse mitmesuguseid töövõtteid: kartulivõttu käsitsi, konksuga, saputiga. Tuleb saagikogumise võistlus ja talguliste kõhud söödetakse sooja suppi täis. Samas on võimalik kaasa osta talvevaru ning soovijad saavad vaadata suurt, üle 13 meetri pikkust kartulikombaini seestpoolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles