MM-ralli virulaste duellis edestas Koskinen Poomi

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
2020. aasta Rally Estonial kihutasid Škoda Fabiaga eestlased Rainer Aus ja Simo Koskinen.
2020. aasta Rally Estonial kihutasid Škoda Fabiaga eestlased Rainer Aus ja Simo Koskinen. Foto: Sander Ilvest

Lõuna-Eesti teedel nädalavahetusel sõidetud autoralli ajaloo esimese Eesti pinnal korraldatud MM-sarja etapi, Rally Estonia võit kuulus Hyundai tehasetiimi värve kaitsvale meeskonnale Ott Tänak – Martin Järveoja. Eestlased kerkisid tänu esikohale MM-i punktitabelis kolmandaks.

Lääne-Viru rallimeestest katkestasid maailma tipptegijatega samas arvestuses Ford Fiesta WRC autoga sõitnud Georg Gross – Raigo Mõlder laupäevasel esimesel kiiruskatsel kilomeeter pärast starti. “Kahju muidugi, aga paraku käivad sellised asjad [rallispordiga] kaasas,” tõdes Gross. “Ilmselt oli väikene legendiapsakas – meil oli märgitud pukk, aga tegelikult tuli trampliin, mis tõstis masina suure kiiruse pealt otse vasakule tee äärde. Saime natuke aega sõita piki kraavi serva, aga teele tagasi tulla ei õnnestunud.”

Lõpuks püüdis nende auto kinni ristuva kõrvaltee teetamm, millega kohtumise järel tehti enne lõplikult pidama saamist veel paar saltot. Väga suurel kiirusel (mõnedel andmetel kuni 170 km/h – toim.) toimunud väljasõidu tagajärjel sai kahjustada auto esiosa, muu hulgas kaotas masin parema esiratta. Auto tehnilist olukorda avarii järel hinnanud rahvusvahelise autoliidu spetsialistid tähendasid, et turvavarustus töötas hästi. “Puur kuskilt kannatada ei saanud. Nii et selles mõttes annab lootust, et ehk ikkagi väga hull [auto seisukord] ei ole,” märkis Georg Gross. Kui kulukaks rallimasina uuesti heasse sõidukorda seadmine võib kujuneda, ei osanud ta arvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles