Kodukohvikud jätsid kauplejad nälga

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Magusanurga kodukohvikus said emad rahulikult maiustada või hoopis kebabit nosida, sest lastele jätkus seal küllaga tegevust.
Magusanurga kodukohvikus said emad rahulikult maiustada või hoopis kebabit nosida, sest lastele jätkus seal küllaga tegevust. Foto: Ain Liiva

Tavaliselt on Rakvere kodukohvikute päev olnud linnapäevade osa, aga linnapäevi juunis ei toimunud. Siiski said kodukohvikud uksed avada sügislaada ajal.

Õigupoolest oli tegemist küll kodukohvikute nädalaga, kuid enne laupäeva oli avatud vaid kaks kohvikut: noortekeskuse kohvik seati Keskväljakul püsti mõneks tunniks teisipäeval, Rõõmurulli jäätisekohvik teenindas aga külastajaid suisa viis päeva. Paraku polnud viimaste päevade ilm sugugi jäätisesõbralik.

Gagarini kodukohvik on eelmistel aastatel tegutsenud Kastani puiesteel hoovis, kuid tänavu tuldi oma letiga otse keset laadamelu ehk teiste kauplejate vahele. Leti taga seisnud Rakvere teatri vanemrätsep-modelleerija Anne Komp rääkis, et pakutavad küpsetised ehk porgandi-, kapsa-, peedi-, suvikõrvitsa- ja muud pirukad on küpsetanud kolm sõbrannat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles