Suvi rõõmustas päästjaid õnnetuste vähenenud hulgaga

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Uppumiste sage põhjus on kukkumine. Eile lõunal kukkus Rakveres tiiki joobes mees, kes õnneks pääses eluga.
Uppumiste sage põhjus on kukkumine. Eile lõunal kukkus Rakveres tiiki joobes mees, kes õnneks pääses eluga. Foto: Marianne Loorents

Läinud suvel oli päästjatel põhjust rõõmustada, sest tänavu oli kolme kuu jooksul väljakutseid põlengutele ja avariidele tunduvalt vähem kui kolmel viimasel aastal samal ajal.

Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa päästepiirkonna juht Jaak Janno lausus, et numbrid on nii alla läinud, et lust on kohe vaadata. Põlengutest rääkides nimetas ta asjaolu, et suvel polnud ühtegi tulesurma, mullu suvel oli üks. Janno selgitas, et tulesurmad juhtuvad tavaliselt kütteperioodil, mil küttekolletele rohkem puid alla pannakse, mistõttu võib ette tulla enam eksimusi.

“Metsatulekahjud on kõvasti vähenenud,” jätkas Janno. Sel suvel registreerisid päästjad maakonnas neli metsatulekahju, eelmisel aastal kolme kuuga 16 ja tunamullu samal perioodil 31. Janno ei osanud öelda, kas metsatulekahjude olulise vähenemise üks põhjustest võib olla ka koroonaviirusest tingitud olukord ja sellest johtuv inimeste käitumismuster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles