Peatäid levivad ikka seal, kus palju päid koos

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Täid ei vali pead soo, vanuse, rahvuse ega sotsiaalse staatuse järgi. Tema klammerdub, kuhu võimalik, ja kukub munema.
Täid ei vali pead soo, vanuse, rahvuse ega sotsiaalse staatuse järgi. Tema klammerdub, kuhu võimalik, ja kukub munema. Foto: Elmo Riig

Kui õhtul lapsele unemusi andma läinud ema suust kostab kohutav hirmukarje, siis ei pruugi ehmatuse põhjustaja olla mitte mõni silmanurgast märgatud hiir või ämblik. Hoopis tillem tegelane võib tohutute sekelduste põhjustajaks olla. Juttu tuleb peatäidest.

Seda, et pikad juuksed ei pea tüdrukutel kinni olema mitte selle pärast, et ilus oleks, vaid just selleks, et täid ei saaks hõlpsalt levida, rääkis Annika (nimi muudetud), kelle tütar lasteaiast ebameeldiva üllatusega koju tuli. Naise sõnul avastas ta täid lapse peas õhtul, kui poed ja apteegid juba kinni olid.

“Juuksurist sõbranna soovitas lapse juuksed juuksesirgendajaga läbi triikida,” jagas ehmatuse läbi teinud ema oma kogemusi ja kirjeldas, kuidas tütre pikki juukseid salkhaaval sirgendajast läbi lastes nägi ta, kuidas kuumus heledad täimunad tumedana maha jättis. Siis nokkis naine veel tükk aega lapse pea kallal ja hommikul tormas apteeki abi otsima, sest kuuma rauaga lapse peanahalt putukaid hävitada ju ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles