Turistid trügisid suvel maale

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Katariina külalistemaja administraator Heli ütles, et suvi oli töine.
Katariina külalistemaja administraator Heli ütles, et suvi oli töine. Foto: Ain Liiva

Majutusteenust pakkuvate asutuste külastusnumbrid sel suvel mullusteni ei küündinud, kusjuures maal tegutsevates majutuskohtades olid toad rohkem hõivatud kui linnas asuvates.

Üle riigi tuntust kogunud Rakvere Aqva spaa juht Roman Kusma tunnistas, et sel suvel jäi täitumus mullusele kindlasti alla. “Suve algus oli väga nutune,” sõnas ta. Kusma ütlust mööda läks külastatavus mingil määral paremaks suve keskel.

Täitumuse languse üheks põhjuseks pidas puhkekeskuse juht seda, et paljude riikide piirid olid kinni. “Venemaalt polnud üldse kedagi,” tõi Kusma näite. Samas kummutas ta väär­arusaama, et harilikult on idanaabri juurest palju tulijaid. “Tegelikult ei ole,” lausus Kusma, kelle andmetel on välisturistidest kõige suurem osakaal soomlastel. Rakverre tuli põhjanaabreid alles suve lõpus. Peamiselt külastasid suvel Aqva spaad eestlased ise. Siseturismi konkurentsist rääkides viitas Kusma Pärnu majutusasutustele, mis isegi tänavu hindu tõstsid. Tänu ilusale suvele ja mererannale oli see võimalik. “Meil olid tavapärased hinnad,” sõnas Kusma. “Mis tulevik toob, seda me täna ei tea,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles