Toidupank ootab annetusi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kampaaniasse on kaasatud vabatahtlikud, kes aitavad kahe päeva jooksul poodides annetusi koguda, kaupa transportida ning seejärel ka kaaluda ja ladustada.
Kampaaniasse on kaasatud vabatahtlikud, kes aitavad kahe päeva jooksul poodides annetusi koguda, kaupa transportida ning seejärel ka kaaluda ja ladustada. Foto: Urmas Luik

Täna ja homme toimuvad üle Eesti toidupanga traditsioonilised toidukogumispäevad. Inimesi kutsutakse üles annetama kauem säilivaid toidukaupu suuremates kauplustes olevatesse toidupanga annetuskärudesse.

Lääne-Virumaal ootavad toidupanga töötajad annetusi mõlemal päeval kella 11–18 Rakvere Rimi hüpermarketis, Krooni Selveris ja Rakvere Maksimarketis. Toidukogumispäevadel on annetustena enim oodatud parim-enne-tüüpi toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal. Ka moosid, mahlad, pähklid, rosinad ja tervislikud maiustused on oodatud.

Aprillis jäid toidukogumispäevad riigis kehtinud eriolukorra tõttu ära, samas on võrreldes 2020. aasta algusega koroonaepideemia ja suurenenud tööpuuduse tõttu toidupanga abi vajavate inimeste arv kasvanud juba üle 30 protsendi. Toidupangalt saavad toetust kohalike omavalitsuste sotsiaalosakondade koostatud toiduabi vajavate inimeste nimekirja kuuluvad pered.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles