Lääne-Viru keskraamatukogus saab osa võtmete ja lukkude loost

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Esimene väljapanek asjadest kätkeb endas võtmete ja lukkude lugu.
Esimene väljapanek asjadest kätkeb endas võtmete ja lukkude lugu. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Lääne-Viru keskraamatukogu lasteosakonnas tuleb näitusesari tarbeasjadest. Inspiratsiooni saadi selleks Margit Saluste lasteraamatust "Asja lood on sellised", kus on kirjas eri tarbeesemete saamislood.  

Esimesena jutustab oma loo võti koos lukuga ja näituse pealkiri on "Igal võtmel oma lukk". Näitusevitriini on jõudnud erisugused ning eri vanuses lukud ja võtmed, võtmerõngad, koodlukud, autovõtmed, samuti tänapäevased uksekaardid. Päris lukkude-võtmete äärde on seatud teemakohased raamatud alates "Kuldvõtmekesest" ja "Valge võtme vennaskonnast" kuni aimeraamatuteni. Näituse uurija saab lisaks lukkude sünniloole lugeda luku- ja võtmehullustest laias ilmas – maailma suurimast võtmest, suurimast autovõtmest, kalleimast autovõtmest, mis on soomlaste looming. Peale uudistamise pakutakse pisut pusimist: vihjesõna abil tuleb lahti saada koodlukuga suletud kommikarp ning muinasjututoa seinal hakkab juba ilmet võtma igamehenäitus teemal "Lukuauguvaade". 

Järgmine näitus on pühendatud kammidele-harjadele ning raamatukogu ootab põnevaid kammikollektsioone, mis tutvustamist vääriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles