Luiged sirutavad balletijärvel tiivad

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Arvo Pärdi 85. sünnipäeval allkirjastasid Estonia teater ja Rakvere linn koostööleppe. “Luikede järv” jõuab Rakveres lavale. Eile anti nõiduslikust balletist tasahilju aimu.
Arvo Pärdi 85. sünnipäeval allkirjastasid Estonia teater ja Rakvere linn koostööleppe. “Luikede järv” jõuab Rakveres lavale. Eile anti nõiduslikust balletist tasahilju aimu. Foto: Marianne Loorents

Nimeka helilooja, Rakvere kultuurifestivali patrooni Arvo Pärdi juubelipäeval kirjutati õrnade sulgedega alla ühisleppele. Novembris sünnib Kastani Arena laval balletiime, kui Estonia baleriinid esitavad maailmakuulsat teost “Luikede järv”.

Rahvusooper Estonia inimesed olid jahmunud, kui kuulsid aasta tagasi, et nad võiksid üheks õhtuks lahti rullida punase vaiba ja Rakvere spordikeskus võiks muutuda ooperimajaks. Mõte tundus ... utoopiline. Niimoodi meenutas Estonia tehnikadirektor peadirektori kohustes Taivo Pahmann.

Tookord, kui hakkas lähenema Rakvere kultuurifestivali kõrghetk, ooperi teise vaatuse tipp, mõtlesid kultuurikeskuse inimesed, et tegu on tohutu sensatsiooniga. “Aga kui oli “La traviata” peab olema ka “Luikede järv””. Nõnda mäletas Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles