Maailmakoristuspäevale on registreerunud juba ligi 17 000 inimest

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Maailmakoristuspäev eelmisel aastal.
Maailmakoristuspäev eelmisel aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Nädala pärast toimuvale Maailmakoristuspäevale on Eestis reedese seisuga registreerinud end ligi 17 000 inimest, sealhulgas üle 11 000 kooliõpilase ja 4000 lasteaiamudilase. Number kasvab iga päevaga, registreerumine kestab kuni koristuspäevani.

Eelmised aastad on näidanud, et koristuspäevast võtab osa rohkem inimesi kui on end registreerimislehel ametlikult kirja pannud.

Maailmakoristuspäev toimub üleilmselt ametlikult 19. septembril. Märkimisväärne osa, eelkõige koolid ja lasteaiad, võtavad aktsioonist osa sellele eelneva nädala jooksul.

Mullu võttis koristusmaratonist osa 20 miljonit inimest 180 riigist. Suurim osalus oli Indoneesias, kus koristajaid oli ligemale kümme miljonit. Eesti koristajate arv kasvas tunamulluga võrreldes pea kolm korda: ettevõtmisega liitus ligemale 29 000 inimest ehk 2,1 protsenti elanikkonnast. Ühtekokku koguti pea 333 000 liitrit prügi, sealhulgas 2200 liitrit ehk 1,1 miljon suitsukoni. 

Globaalset koristuspäeva juhib tänavu taas Eesti ning kõne- ja meediakeskus asub Tallinnas, nagu oli see 2018. aastal. Üleilmne koristuspäev algab Eesti aja järgi 19. septembri keskööl Vaikses ookeanis asuval Fidži saarel ja lõppeb 24 tundi hiljem Hawaiil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles