Ameerika Ühendriikide kopterid harjutavad Tapa ümbruses

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Black Hawki kasutatakse õhurünnakuteks, üksuste transportimiseks, vigastatute evakuatsiooniks, lahingujuhtimiseks ja muudeks ülesanneteks.
Black Hawki kasutatakse õhurünnakuteks, üksuste transportimiseks, vigastatute evakuatsiooniks, lahingujuhtimiseks ja muudeks ülesanneteks. Foto: Kaitsevägi

Täna saabuvad Ämari lennubaasi Ameerika Ühendriikide maaväe kopterid UH-60 Black Hawk, mida võib järgneva nädala jooksul märgata lendamas Ämari lennubaasi, keskpolügooni ning Tapa ümbruses.

Kopterite peamiseks ülesandeks Eestis on teha koostööd Eesti kaitseväelastega. Piloodid teevad omalt poolt kõik, et inimeste igapäevaelu võimalikult vähe segada.

Kopterid kuuluvad Ameerika Ühendriikide maaväe 101. lahinglendude brigaadi (Combat Aviation Brigade) ning baseeruvad Lätis Lielvarde baasis. Kopterid suunduvad tagasi Lätti 18. septembril.

Maaväe mitmeotstarbeline kopter UH-60 Black Hawk kuulub Sikorsky Aircraft Corporation loodud helikopterite S-70 perekonda. Black Hawki kasutatakse õhurünnakuteks, üksuste transportimiseks, vigastatute evakuatsiooniks, lahingujuhtimiseks ja muudeks ülesanneteks.

NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppuste ja harjutuste, sealhulgas madallendude, läbiviimiseks kindlad osad oma õhuruumist. Ka Eesti, Läti ja Leedu on eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks. Madallende sooritatakse kokkuleppel lennuameti ja Lennuliiklusteeninduse AS-iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles