Perevägivallaga kimpus oleval Ida-Virumaal käivitus sotsiaalkampaania

BNS
Copy
Naabermaakonnas pööratakse tähelepanu lähisuhtevägivallale.
Naabermaakonnas pööratakse tähelepanu lähisuhtevägivallale. Foto: Elmo Riig

Kuna lähisuhtevägivallaga ollakse enim hädas Ida-Virumaal, käivitas politsei- ja piirivalveamet koostöös sotsiaalkindlustusameti ja Eesti Energiaga kampaania "Olen mees, ma ei löö", et inimesed saaksid rohkem infot, kuidas mehe ja naise vaheliste üle piiri läinud tülide puhul käituda.

Ida-Virumaal on lähisuhtevägivald nii suureks probleemiks, et sel aastal on Kirde-Eestis peretülides tapetud juba kaks inimest. Vestlustes koduvägivalla all kannatanud naistega tõusis esile, et oma muredes ollakse üksi, sest ei osata leida abi, seda enam, et vägivaldsed mehed on sageli oskuslikud manipulaatorid.

Jõhvi politseijaoskonna välijuhi Pavel Reškini sõnul on õnneks ühiskond muutumas ja aina vähem aktsepteeritakse Ida-Virumaalgi vägivaldset käitumist pereelu loomuliku osana. Kuigi endiselt tuleb enamik kõnesid ohvritelt, on hakanud lähisuhtevägivallast teavitama ka need, kes pole probleemi keskmes.

Lähisuhtevägivalla ja paljude teistegi traagiliste tagajärgedega probleemide ennetamine muutuks lihtsamaks, kui riik vaataks üle suhtumise alkoholipoliitikasse, tõdes Ida prefekt Tarvo Kruup.

Eelmisel aastal registreeriti Eestis 10 000 elaniku kohta 125 lähisuhtevägivalla juhtumit, Ida-Virumaal oli see arv aga kolmandiku võrra suurem: 10 000 elaniku kohta registreeriti Kirde-Eestis 184 kuriteo- ja infoteadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles