Narvas valmib räppooper

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vaba Lava Narva teatrikeskuses jõuab publiku ette räppooper "Karma".
Vaba Lava Narva teatrikeskuses jõuab publiku ette räppooper "Karma". Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ainulaadne eesti keele õppe projekt – räppooper "Karma" – jõuab peagi Vaba Lava Narva teatrikeskuses publiku ette.

Integratsiooni sihtasutuse Narva eesti keele maja käivitatud ainulaadse eesti keele õppe projektina valmib räppooper "Karma". Suurem osa osatäitjatest on Ida-Virumaalt pärit eesti keele õppijad, kes pole varem näidelnud ega laulnud. 

Räppooper "Karma" jutustab liigutava, elulise ja hoogsa loo Narvas elavast üksikemast Karmast, kes oma laste pilvitu tuleviku nimel ületab kõik eelarvamused ja takistused ning saavutab edu nii töö- kui ka eraelus.

"Karma" lavastajaja ja stsenarist on Neeme Kuningas, muusikajuht Teno Kongi, heliloojad on Pavel Botšarov ja Karl Kivastik, kes mõlemad on tuntud ansambli 5MIINUST liikmed. Idee autor ja stsenarist on integratsiooni sihtasutuse Narva eesti keele maja õpetaja Krismar Rosin.

Räppooperis osalevatele keeleõppijatele on toeks peaosatäitja Kelli Uustani ja kõrvalosatäitja Atlan Karp. Etenduses osalevad ka kohalikud hiphoptantsijad. 

Eesti keele majad otsivad pidevalt uusi põnevaid võimalusi keeleõppeks klassiruumis toimuvatele tundidele lisaks. Näiteks pakutakse kõigile soovijatele tasuta eesti keele harjutamise võimalusi filmi- või lauamängude õhtutel osaledes, huvitavate külalistega kohtudes ja vesteldes, töötubadest osa võttes, eestikeelse meediaga tutvudes, põnevaid kohti külastades jne. Narva eesti keele maja algatas sel aastal uudse keeleõppeprojekti, kus keelt saab õppida näideldes ja räppides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles