Kreenholmi vanast vabrikust saaks 15 miljoni euroga kultuurikvartal

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jaanus Mikk ütles, et vana ketrusvabriku renoveerimisel tekiks keskkond, kus saab korraldada nii suuri kunstinäitusi kui ka teatri- ja tantsuetendusi, kontserte, kinoseansse ning spordiüritusi.
Jaanus Mikk ütles, et vana ketrusvabriku renoveerimisel tekiks keskkond, kus saab korraldada nii suuri kunstinäitusi kui ka teatri- ja tantsuetendusi, kontserte, kinoseansse ning spordiüritusi. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Kreenholmi ajalooline ketrusvabrik võib ärgata uuele elule kultuurikvartalina, kus elu keeb aasta ringi, tõmmates käima ka kohaliku majanduse.

Kreenholmi manufaktuuri omanik osaühing Narva Gate tegi riigikogu kultuurikomisjonile ettepaneku toetada Narva Kreenholmi kultuurikvartali Manufaktuur lisamist riiklikult tähtsate kultuuriehitiste pingeritta, lootes selle rajamisel kultuurkapitali rahastusele.

Kreenholmi saarel paikneva hiiglasliku ketrusvabriku hoone ja selle hoovi on ürituste korraldajad juba avastanud. Näiteks on seal etendunud menukas suvelavastus “Kremli ööbikud”, toimunud Narva ooperipäevad ja festival Station Narva. Kultuurkapitali toetusega korrastataks sisehoov. Ketrusvabriku teise ja kolmanda korruse ruumid kogupinnaga ligi 15 000 ruutmeetrit renoveeritaks aga soojaks ning kuivaks. Esimesele korrusele on plaanis rajada erarahastusel äripinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles