Terviseradadel jagatakse juhuslikele ratturitele ning rulluisutajatele kiivreid

BNS
Copy
Kiivri kandmine jalgrattaga sõites või rulluisutades on sama elementaarne kui turvavöö kinnitamine autosõidul.
Kiivri kandmine jalgrattaga sõites või rulluisutades on sama elementaarne kui turvavöö kinnitamine autosõidul. Foto: Mailiis Ollino

SA Eesti Terviserajad korraldab septembris koos maanteeameti ning politsei- ja piirivalveametiga terviseradadel üle Eesti aktsioone, kus jagatakse rattaga või rulluiskudel liiklejatele kiivreid.

Eesti Terviserajad SA tegevjuht Alo Lõoke sõnas, et kiivri kasutamine rattaga sõites peaks olema sama elementaarne kui turvavöö kinnitamine autos. “Õnnetusi kahjuks ikka juhtub ning on igati mõistlik end ise tagajärgede eest kaitsta, seda nii kodutänaval kui ka suurematel teedel sõites. Siin tulebki appi kiiver, mis võib päästa rasketest peavigastustest või päästa elu,” rääkis Lõoke.

Maanteeameti ennetustöö osakonna eksperdi Darja Lukašenko-Tšistotini sõnul on tänavu juhtunud jalgratturi osalusel 282 liiklusõnnetust, kus on hukkunud neli inimest.

“Kogu eelmise aasta jooksul toimus jalgratturitega õnnetusi 267 ehk et õnnetuste arv näitab kahjuks kasvu­trendi,” tõdes Lukašenko-Tšistotin.

“Umbes pooled juhtumitest on seotud kukkumisega, kus teekonaruste, kivide või okste tõttu kaotatakse kontroll ratta üle. Samuti esineb lihtsalt otsasõite, millest võib järeldada, et sõitmise ajal on tegeletud kõrvaliste tegevustega.”

Kiivrite jagamise ajad ja kohad on juhuslikud, et kohtuda just nendega, kes kiivrit päriselt ei kanna. Alates 2018. aastast toimunud aktsioonidel on välja jagatud enam kui 300 kiivrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles