Uutmoodi või vanaviisi: kas progümnaasium sobib väge täis linna?

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere põhikoolivõrku analüüsinud Cumulus Consulting OÜ ekspertide meelest sobiks uuendusmeelsele Rakverele progümnaasiumi käivitamine, mis tähendaks kahe maja kasutust. Kool hakkaks asuma Rakvere gümnaasiumi ajaloolises õppehoones ja Rakvere reaalgümnaasiumi asemele ehitatavas koolimajas.
Rakvere põhikoolivõrku analüüsinud Cumulus Consulting OÜ ekspertide meelest sobiks uuendusmeelsele Rakverele progümnaasiumi käivitamine, mis tähendaks kahe maja kasutust. Kool hakkaks asuma Rakvere gümnaasiumi ajaloolises õppehoones ja Rakvere reaalgümnaasiumi asemele ehitatavas koolimajas. Foto: Marianne Loorents

Kahe aasta pärast avatav riigigümnaasium tähendab üht: praegused Rakvere linna gümnaasiumid muutuvad põhikoolideks. Kuidas võiks hariduselu edasi minna? Tallinna konsultatsioonifirma vaatas arvudele otsa ja rääkis tulevikust. Ettepanekud toodi rahva ette aruteluks.

Riigigümnaasiume kerkib üle Eesti, lapsi sünnib üha vähem. Hariduses muutustest ei pääse, need soovitavad eksperdid ära teha ühe hooga: põhikoole on mõistlik uuendada riigigümnaasiumi rajamise tuules.

Rakvere linna tellimusel on siinset koolivõrku analüüsinud Mihkel Laan ja Hannes Orgse osaühingust Cumulus Consulting, mis on mitmeski Eesti paigas haridusvaldkonna arengut kavandada aidanud. Ekspert Mihkel Laan rääkis, et aeg on muutusteks küps sellepärast, et majandusolukord on halvenenud, maksumaksjaid jääb vähemaks, elanikkond vananeb – vanaviisi ei saa enam toimida. “Olnud mustrid ei tekita uut kvaliteeti. Muudatused toovad uued ja teistmoodi lahendused ka sisus,” lausus Laan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles