Sagadi seenenäitus tuleb saja liigiga

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Sagadi seenenäitusele võib kaasa võtta ka enda korjatud seene, mille liigis kindel ei ole – kohapeal aitavad asjatundjad selle kindlaks teha.
Sagadi seenenäitusele võib kaasa võtta ka enda korjatud seene, mille liigis kindel ei ole – kohapeal aitavad asjatundjad selle kindlaks teha. Foto: Andres Pulver

Sagadi seenenäitust on korraldatud oma paarkümmend sügist, tänavu saab seeni uurima tulla sel nädalavahetusel. Seenenäituse ajastus on väga hea, sest ümberkaudsetes metsades ilmub välja järjest uusi seeni.

Tasuta seenenäitusel Sagadi metsamuuseumi ees on väljas huvitavad leiud Lahemaa metsadest. Söögiseentest on esindatud nii hästi tuntud liigid kui ka sellised, mis muidu ehk seenekorvi ei satuks, samuti saab teha tutvust kübar- ja puuseentega. Sagadi metsakeskuse loodusõppe spetsialist Tiina Reintal on näituse jaoks seeni korjanud selle algusaastatest peale ning tänavugi loodab ta vähemalt saja liigi esindajad väljapanekule sättida.

“On olnud püsikülastajaid, kes tulevad aastast aastasse, perekondi, kus mudilased on vahepeal suureks kasvanud,” rääkis Tiina Reintal. Tema sõnul pakub inimestele kõige suuremat huvi see, mida sünnib patta panna ja mida mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles