Hõbemeri, ajalõimed ja metsade triibukiri. Elna Kaasiku vaade Eestile

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Elna Kaasiku vaipades kõnelevad Eesti sinimustvalged talvemaastikud, mühab meri ning sulavad rahvarõivatriipudeks metsad ja võsased kraaviperved.
Elna Kaasiku vaipades kõnelevad Eesti sinimustvalged talvemaastikud, mühab meri ning sulavad rahvarõivatriipudeks metsad ja võsased kraaviperved. Foto: Tairo Lutter

Kui tekstiilikunstnik istub telgede taha, põimuvad vaipadeks tunded ja mõtted, mis loojal südames. Elna Kaasiku karged, tundlikud ja naiselikult jõulised teosed kõnelevad Eestist. Hingelauludest. Seeliku- ja metsatriipudest. Kroonist.

Paeseinad, madalad võlvid. Heledad kuuse- ja männilauad kui puutüved metsas. Hangunud vaigupisar. Sillerdav meri. Hetke on peatanud metsa seelikutriibud. Mäluvaipa tardunud kroonid. Vaibad kui koodid, südame sõnumikandjad. Mõtlik tunderännak läbi vaipade ja maastike.

Paeseina pidi kulgeb vaibatee, metsa rütmides esiemade seelikutriibustike värviküllus, nüansirikkus ja päikesekirgas energia. Elna Kaasiku teosed jutustavad meist ja meie kodusest maast, kõnelevad Eestist ja Eestile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles