Väike-Maarjas oli väga edukas liikluskuu

, Väike-Maarja valla noortevolikogu esimees
Copy
Liikluskuu viis noored koos politseinikega ka töötuppa.
Liikluskuu viis noored koos politseinikega ka töötuppa. Foto: Maris Praats

Väike-Maarja vallas toimus poolest augustist poole septembrini liikluskuu, mille korraldas valla noortevolikogu koostöös politsei- ja piirivalveametiga. Liikluskuu tõi osalejatele liikumisüleskutse, töötoa, viktoriini ning jalgrataste kontrolli.

Liikluskuu eesmärgiks oli noortele meelde tuletada liiklusohutuse põhimõtted ja kutsuda noori rohkem liikuma.

Kuu jooksul kontrollis noorsoopolitseinik Jaanika Künnapuu kõikide Väike-Maarja valla koolide juures jalgrattaid. Selgus, et 57 kontrollitud rattast 41 ei olnud tehniliselt korras ning 20 noorel puudus kiiver.

Liikluskuu liikumise üleskutsest võttis osa 22 inimest ning toimus pingeline võistlus esikohale. Kokku liiguti 4200 kilomeetrit. Liikluskuu üleskutse võitis 111 liigutud tunniga Mariella Liivak, teiseks tuli 81 tunniga Gerda Savolainen ja kolmandaks 68 tunniga Kristi Raudsepp.

Viktoriinis said noored enda teadmisi panna proovile liiklusseaduse tundmises, jalgrattasõidu ohutuses, kiivri vajalikkuses ning üleüldistes liiklemise põhitõdedes. Osa võttis 25 inimest ning võitjateks osutusid Jaana, Meemikunnoraba ja Luna. Võitja vastas 92 protsendile küsimustele õigesti.

Lisaks toimus liikumiskuul Väike-Maarja valla töö- ja puhkelaagri noortele liikumistöötuba. Töötoa raames kontrollisid politseinikud Margo Kukk ja Kristi Rist koos noortevolikogu liikmetega rataste seisukorda ning arutasid liiklusohutuse teemadel. Selgus, et noored on teadlikud liiklejad ning tunnevad hästi liiklusmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles