Päästeamet teeb neljal päeval Ida-Virumaal lõhkekehi kahjutuks

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Päästeamet asub Ida-Virumaal lõhkekehi kahjutuks tegema.
Päästeamet asub Ida-Virumaal lõhkekehi kahjutuks tegema. Foto: Liis Treimann

Tänasest neljapäevani on päästeameti demineerijad suurte jõududega Ida-Virumaal, et otsida ja kahjutuks teha lõhkekehi.

Seetõttu kutsub päästeamet üles ka kõiki kogukonnaliikmeid teavitama lõhkekehadest ja võimalikest lõhkekehade leiukohtadest numbril 112.

Plaanilised demineerimistööd koondnime Ida Kõmin all toimuvad Ida-Virumaal esimest korda. Demineerimistöid tehakse Toila vallas, Valaste joa läheduses ning Sirgala ja Auvere vahelisel territooriumil. Tööde tõttu on suletud Saka–Ontika–Toila maantee alates Valaste joast üks kilomeeter Saka suunas iga päev kella 8.30–18.

Ida-Eesti pommigrupi juhi Rauno Raidloo sõnul on Ida Kõmin päästeameti demineerimiskeskuse tööplaanist tulenev planeeritud demineerimistöö.

"Planeeritud tähendab seda, et lähtutakse kõige viimasest infost ja statistikast, et saavutada maksimaalne tulemus maksimaalse ressursi kasutamisel. Kõik pommigrupid teevad ühise pingutuse, et mõni konkreetne ala, kus on tavapärasest suurem kontsentratsioon lõhkekehasid, ära puhastada," selgitas Raidloo.

Plaanilisi demineerimistöid on korraldatud alates 2015. aastast: aastatel 2015 ja 2016 Tallinnas Männikul, aastatel 2017, 2018 ja 2019 Saaremaal ja nüüd tehakse seda Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles