Söögiseened püüdsid näituseliste pilku surmavatega võidu

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Sagadi seenenäitusel ilutses teiste seas roheline kärbseseen. Sagadi metsakeskuse loodusõppe spetsialist Tiina Reintal näitab seda 145 eksponeeritava seeneliigi seast.
Sagadi seenenäitusel ilutses teiste seas roheline kärbseseen. Sagadi metsakeskuse loodusõppe spetsialist Tiina Reintal näitab seda 145 eksponeeritava seeneliigi seast. Foto: Ain Liiva

Paarkümmend sügist on toodud ümbruskonna metsadest väljanäitusele seeni. Nädalavahetusel said huvilised uudistada 145 seeneliiki. Muu hulgas oli väljas mitut liiki surmavalt mürgiseid kübarakandjaid – nende ilu peibutab seenelkäijat.

Sagadi metsakeskuse loodusõppe spetsialist Tiina Reintal rääkis, et mürkseentega on nii, et neid polegi teab mis lihtne leida. Ometi kellelegi nad silma jäävad ja koju tuuakse.

“Rõõm, et näitusel on roheline kärbseseen. Seda on inimesed söönud. Meie saame seda näidata,” ütles Reintal. Rohelise kärbseseenega on nii, et see leiab järjekordse ohvri tihti oma peibutavalt kauni välimuse tõttu. “Ta on oliivikarva, jalg on huvitava mustriga,” kirjeldas Reintal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles