Soome keelt õpitakse usinaimalt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Lääne-Virumaal on jätkuvalt kõige populaarsemad just soome keele kursused.


Tiina Lein OÜ Norax koolitusest märkis, et väga paljud on asunud soome keelt õppima seoses Soome tööle või elama minekuga ning kui vahepeal olid grupid visad täituma, siis alates sügisest on huvi taas suurenenud. Ka on spetsiifilisi soome keele koolitusi tellinud Noraxilt RMK ja üks pank, et oma töötajaid harida.


Tiina Leini sõnul õpitakse hoolega ka inglise keelt, saksa keele kursusi ei küsita üldse ning vene keele vastu on huvi tagasihoidlik.


Juhan Kunderi Seltsi rahvakooli juhataja Helgi Pajo sõnul on nende koolis kõige suurem huvi inglise keele kursuste vastu, sest paljud neist on õppija jaoks tasuta. Ka on viimased kolm aastat suurenenud huvi soome keele vastu. “Paljud õpivad seda igaks juhuks, paljud lähevad ka Soome tööle,” ütles Pajo. Hiljuti lõppes pikem arstidele mõeldud soome keele kursus, kus põhikoolitusele järgnes spetsiifiline meditsiiniline keelekoolitus. Pajo märkis, et koolitus oli arstide jaoks tasuta ja selle oli tellinud firma Mediradix.


Virumaa Näitused OÜs on Raivo Riimi sõnul paar viimast aastat kõige nõutumad just soome keele kursused, samuti õpitakse inglise ja hispaania keelt. “Hispaania on suhteliselt kerge keel ja seda räägib peaaegu kogu Lõuna-Ameerika,” põhjendas Riim ja märkis, et nendel on täitunud ka saksa keele grupp. “Küsitakse veel norra ja hiina keelt, aga neid me ei õpeta, küll on meil olemas vajadusel tõlgid,” lisas Riim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles