Pull ja hobused tegid sigadusi. 90 aasta eest Virumaal

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
See pull, kes veidi vähem kui 90 aastat tagasi koos oma peremehega kusagil Puhja kandis Karl Soldani kaamerasilma ette jäi, ei paista eriti kuri olevat.
See pull, kes veidi vähem kui 90 aastat tagasi koos oma peremehega kusagil Puhja kandis Karl Soldani kaamerasilma ette jäi, ei paista eriti kuri olevat. Foto: Eesti Rahva Muuseum

1930. aasta septembri teise poole Virumaa Teatajaid sirvides jääb silma isegi tolle aja kohta väga palju lugusid sellest, kuidas inimesed on ärevusse sattunud ja lõhkuma või perutama hakanud loomade tõttu kannatada või koguni surma saanud.

Kõige kurvem lugu juhtus 74-aastase Leena Steinbergiga, kellele 16. septembril paanikas mööda linna ringi tormanud hobune otsa jooksis.

Juhtum ise sai aga alguse sellest, et Rägavere valla Kaasiksoo küla mees Hermann Piider lõi sea maha ja sõitis sellega Rakverre, kus müüs looma Tallinna tänav 62 asuvale lihakarnile. Kuna seal lähedal ei olnud kohta, kuhu hobust kinni siduda, köitis mees hobuse pea ohjaharuga aisa otsa külge ja läks ise siga majja viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles