Trendikad elektritõukerattad tekitavad vastakaid emotsioone

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Praegu võrdsustatakse elektritõukerattaga sõitja jalakäijaga ja talle kehtivad vastavad liiklusreeglid.
Praegu võrdsustatakse elektritõukerattaga sõitja jalakäijaga ja talle kehtivad vastavad liiklusreeglid. Foto: Margus Ansu

Elektritõukerattad on osutunud väga populaarseks ning soodsad pakkumised neti- ja jaekaubanduses on vananaistesuvesse toonud uljalt elektritõuksidel ringi liuglevaid liiklejaid.

Sõiduvahend kogub populaarsust igas vanuserühmas. Mõdrikul Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajandus­instituudi kohvikus töötab Helle Gross, kes pidas sündsaks oma sünniaastat mitte avaldada. Ta on jõudnud hilisema keskea faasi ja igatses juba eelmisel aastal omale moodsat sõiduriista. Sel aastal leidis naine pakkumise, mis sobis soodsa hinna poolest. Koos tõukerattaga ostis ta omale kelmika oranži kiivri, ja kui varem käis Helle tööl jalgrattaga, siis nüüd läbib ta kahekilomeetrise vahemaa elektritõukerattal.

“Enne olin tööle jõudes alati higine, märg ja pahas tujus, aga tõuksiga seda muret pole,” rääkis Helle. “Mina soovitan kõigile penskaritele seda ja tegelikult võiks inimesed üldse julgemad olla,” lisas ta ja kirjeldas, kuidas kergliiklusteel sõites annab ta teistele liiklejatele juba eemalt kellakõlinaga oma tulekust märku ning ükskord tõstis koeraga jalutaja tema möödudes tunnustavalt pöidla püsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles