Kunda sadamas kukkus mees materjalikäitlusmasina platvormilt alla

Copy
Kannatanu transportimiseks otsustati kasutada kopterit.
Kannatanu transportimiseks otsustati kasutada kopterit. Foto: Urmas Glase

Eile kukkus Kunda sadamas materjalikäitlusmasina platvormilt remonditöid teostanud 54-aastane mees alla. Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi ütles, et politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, millega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus.

Kell 14.42 teatati, et Kunda sadamas juhtus õnnetus. Häirekeskus otsustas, et patsiendi transportimiseks tuleb kasutada helikopterit. Esimesena jõudis sündmuskohale Kunda päästekomando. Selgus, et kuue meetri kõrguselt alla kukkunud mehe seisund oli kriitiline, aga ta hingas. Päästjad tõstsid patsiendi kohale saadetud kopteri peale ja kannatanu toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Tööinspektsiooni meedianõunik Kristel Abel ütles, et inspektsioon on õnnetusest teadlik, kuid seoses politsei alustatud kriminaalmenetlusega infot ei jagata.

Kunda sadama juhatuse liige Daimar Truija ütles, et raske tööõnnetus juhtus sadama maaalal remonditöid teostava koostööpartneri töötajaga. Mees kukkus alla roomikutel materjalikäitlusmasina Mantsinen 120 platvormilt. Masin kuulub sadamale. Õnnetuse asjaolusid Truija ei teadnud. "Uurimine käib," sõnas ta.

Kunda sadamas teostas remonditöid Tallinnas registreeritud osaühing "Alwark". Äriühingu juhatuse liige Tõnu Telliskivi ütles, et raskesti vigastada saanud töömehe seisund on stabiilne, mees on teadvusel. Telliskivi sõnul loodab ta mingil ajal töötajaga ise rääkida, et selgitada õnnetuse asjaolusid. "Meie ettevõttel on see esimene tööõnnetus," sõnas Telliskivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles