Lääne-Virumaale lisandus üks koroonaviirusega nakatunu

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Viimase ööpäeva testitulemused näitavad, et Lääne-Virumaale on lisandunud üks koroonaviirusega nakatunu.
Viimase ööpäeva testitulemused näitavad, et Lääne-Virumaale on lisandunud üks koroonaviirusega nakatunu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3020 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 44 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt lisandus Lääne-Virumaale üks nakatunu, kelle nakatumise asjaolud on veel selgitamisel.

Tänase hommiku seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 31 inimest, juhitaval hingamisel on kaks  patsienti. Koju saadeti üks inimene ning üks patsient viidi üle teise osakonda. Uusi COVID-19 juhtumeid avati kuus. Haiglates on lõpetatud 444 COVID-19 haigusjuhtumit 431 inimesega.

Terviseamet paneb südamele: kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui kaks meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, on haigena koosviibimisele minek kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles