Kundas toimub Kaitseliidu õppus

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kolonelleitnant Jaanus Ainsalu avaldas lootust, et kohalikud elanikud suhtuvad õppustega kaasnevatesse piirangutesse ja saginasse  mõistvalt. 
Kolonelleitnant Jaanus Ainsalu avaldas lootust, et kohalikud elanikud suhtuvad õppustega kaasnevatesse piirangutesse ja saginasse  mõistvalt. Foto: Vladislav Musakko

Kirde maakaitseringkonna õppus Põhjakonn toimub sel aastal tavapärasest erinevalt.

Nädalavahetusel toimub Lääne-Virumaal Kunda spordikeskuses Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna õppuse Põhjakonn raames naiskodukaitse evakuatsiooniõppus, kus keskendutakse evakuatsioonipunkti ülesseadmisele, evakueeritavate vastuvõtmisele, punkti töös hoidmisele ja kokkupanemisele. Naiskodukaitse Viru ringkonna instruktor Aili Ehamaa kutsub Viru-Nigula valla rahvast õppusest osa saama: kas siis niisama vaatama või evakueeritavaid mängima.

Kahepäevasel õppusel harjutavad rühmad omavahelist koostööd, evakueeritavate vastuvõtmist ja lahingupiirkonnas tegutsemist. Evakuatsioonipunkti hakatakse Kundas valmis seadma 26. septembri hommikul kell 9. Päeval tutvustatakse kohalikele omavalitsusjuhtidele, riigi esindajatele ja jõustruktuuride juhtidele punkti tööd. 

Õppuse Põhjakonn korraldajad paluvad kõigil kohalikel olla tähelepanelikud ning jälgida Kunda spordikeskuse juures olevaid piiranguid. Samuti toimub linnas valjuhääldiharjutus, mis võib häirida kohalikke inimesi, kuid korraldajad loodavad mõistvale suhtumisele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles