Osavalt eriolukorraga toime: Rakvere gümnaasium pälvis presidendilt tunnustuskarika

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere gümnaasiumi algklassimaja inimesed pälvisid presidendilt parima distantsõppega kohaneja tiitli. 
Rakvere gümnaasiumi algklassimaja inimesed pälvisid presidendilt parima distantsõppega kohaneja tiitli. Foto: Rakvere Gümnaasium

Tartu ülikooli liikumislabor kutsus "Liikuma kutsuva kooli" aasta tegija konkursi 21 värsket laureaati tänu- ja tunnustusmatkale Soomaa rappa. Seal tunnustati tegijaid, teiste seas Rakvere gümnaasiumi algklassimaja inimesi. 

Rakvere gümnaasiumi algklassimaja inimesed pälvisid president Kersti Kaljulaidilt parima distantsõppega kohaneja tiitli.

Rakvere gümnaasiumi õppealajuhataja Kadi Kruusmaa rääkis, et see on Tallinna tänava maja õpilaste, õpetajate ja vanemate meeskonnatööauhind.

"See näitab, kuidas kiirelt ja loovalt saab ka distantsõpet inimlikult korraldada nii, et ellu jääksid nii õpilased, õpetajad kui ka vanemad," ütles Rakvere gümnaasiumi õppealajuhataja Kadi Kruusmaa.

Ta lisas, et nad tegid seda uudsel viisil, ükski kool niimoodi ei teinud. Vajadusel ollakse valmis väljatöötatu taas kooli igapäeva viima. 

Rakvere gümnaasiumi algklassimaja inimesi hinnati selle eest, et seal võeti kaugõppe ajal kasutusele uudne ja liikumist soosiv süsteem, mis tähendas, et teisipäeval ja neljapäeval oli aineõpetus lõimitud liikumisega. Ka projektülesanded sisaldasid rohkelt liikumist. Huvitegevuse liikumisülesandeid jagus nii õpilastele, lastevanematele kui ka õpetajatele. Õppeainete ja õuesõppe kombineerimise abil suudeti kodus veedetud kuudel sportliku ja liikuma ärgitava tegevusega paindlikult jätkata.

Parima distantsõppega kohaneja tiitli pälvisid lisaks Rakvere gümnaasiumile Jüri gümnaasium ja Paide Hammerbecki põhikool.

Kersti Kaljulaid märkis oma kõnes, et laste taas liikuma meelitamisel on oluline koolide enda tahtmine tegutseda.

"Midagi ei ole teha – kui meie keha ei tööta, siis pea ka mitte. Selle teadmise peame lastele koolis kaasa andma. Oleme hakanud tegutsema, kuid oleme alles teekonna alguses. Aga kool peab ise tahtma. Mida rohkem sellised algatused kasvavad alt üles, seda parem on," rääkis president.

"Liikuma kutsuv kool" on Tartu ülikooli liikumislabori eestvedamisel alguse saanud teaduspõhine programm, mille siht on kujundada liikumine koolipäeva ja -kultuuri loomulikuks osaks. Liikumisvõimalused tundides, vahetundides ja kooliteel toetavad tervist, õppimist ja koolirõõmu ning koostöös koolidega otsitakse viise nende võimaluste loomiseks.

2020. aastal on üle Eesti 110 liikuma kutsuvat kooli ligi 47 000 õpilasega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles