Lauluklubi “Külast külla” tuleb taas kokku

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Lauluklubis “Külast külla” ei ole mitte ainult lauldud, vaid laulu saatel tantsugi löödud.
Lauluklubis “Külast külla” ei ole mitte ainult lauldud, vaid laulu saatel tantsugi löödud. Foto: Õie Õis

Lääne-Virumaal on isemoodi nähtus: tulevad kokku lauluhuvilised, enamasti küpsemas eas, ja pillimehed ning laulavad-mängivad mitu tundi jutti – nõnda juba seitsmendat aastat. Lauluklubi “Külast külla” seitsmes hooaeg algab järgmisel laupäeval Pajusti klubis.

Kogu seda ettevõtmist veavad eest ema-tütart Küllike ja Helle Pajula. Lauluklubi sündis aga täiesti spontaanselt ja rohujuuretasandil, ütles Küllike Pajula.

“Nimelt sattusime ühel ilusal sügispäeval väikese sugulaste ja sõprade seltskonnaga kogunema õdusas Ubja koduklubis Retro, et mõelda üheskoos, kuidas avaldada austust toona hiljaaegu manala teele läinud Jaak Joalale. Võtsime kambakesi nõuks korraldada Jaagu surematuks lauldud viiside ühislaulmise. Nii lasksimegi sõna lendu, kutsusime hingedepäeval rahva kokku ja lasksime mälestuseks kõlada nii Jaak Joala kui ka teiste igaviku teele läinud väekate eesti lauljate viisidel. Kokkutulnud laulurahvas hakkas seepeale ootama juba järgmist kokkusaamist – ja nii ta läks, järjest suurema õhinaga,” jutustas Küllike Pajula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles