Arenduskeskuse ja VIROL-i ühendamine on jäänud toppama

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Arenduskeskus ja VIROL on füüsiliselt sama katuse all endises maavalitsuse majas, nüüd oleks aeg nad ka juriidiliselt kokku panna.
Arenduskeskus ja VIROL on füüsiliselt sama katuse all endises maavalitsuse majas, nüüd oleks aeg nad ka juriidiliselt kokku panna. Foto: Meelis Meilbaum

Plaan liita Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) ja maakondlik arenduskeskus on pisut toppama jäänud, sest kahel moodustatud komisjonil on kummalgi asjast oma arvamus. Üks komisjon moodustati VIROL-i, teine arenduskeskuse juurde.

Lääne-Viru arenduskeskuse nõukogu esimehe Indrek Kesküla sõnul on arenduskeskuse komisjoni arvates asjad veel toored. “Tuleks eri arengute plussid-miinused välja tuua ja tuleks läbi vaadata, mida üks või teine asi kaasa toob,” rääkis ta.

VIROL-i komisjoni poolelt ütles VIROL-i esimees Einar Vall­baum, et kõige mõistlikum on ilmselt aeg hetkeks maha võtta ja üks tõsine arupidamispäev teha, sest otsustada on vaja kiiresti. “Kui me ei tee otsust sellel aastal, siis see VIROL seda otsust ei teegi,” lausus Vallbaum. Tema sõnul kihutab Ida-Virumaa meil vuhinal eest ära ja teisel pool tõttab kiires tempos Harjumaa. “Meie lihtsalt loksume kahe vahel,” ütles Vall­baum. Ta lisas, et oluline on otsustada, kas minna edasi arenduskeskusena ehk sihtasutusena või omavalitsusliiduna ehk MTÜ-na.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles