Ööpäeva jooksul Lääne-Virumaal uusi koroonajuhtumeid ei tuvastatud

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaale positiivseid koroonateste eelmise ööpäeva jooksul ei lisandunud.
Lääne-Virumaale positiivseid koroonateste eelmise ööpäeva jooksul ei lisandunud. Foto: Kristjan Teedema

COVID-19 blogi annab teada, et ööpäevaga lisandus 67 positiivset testi. Lääne-Virumaal uusi juhtumeid ei tuvastatud, Ida-Virusse lisandus 13 nakatunut.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis  2873 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 67 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 34 inimesel. Ida-Virumaale laekus 13 ning Võrumaale samuti 13, Viljandimaale kaks ning Saaremaale, Läänemaale ja Jõgevamaale lisandus üks uus koroonaviiruse juhtum. Kahel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 42,89.

Terviseamet paneb inimestele südamele: kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui kaks meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid üritustel osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Koroonaviiruse tõttu vajab haiglaravi 33 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles