Sügisnäituse avamine lükkub nädala jagu edasi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Galeriisse on asja igal kunstisõbral.
Rakvere Galeriisse on asja igal kunstisõbral. Foto: Marianne Loorents

Virumaa kunstnike sügisnäitus "Õige ja vale" avatakse Rakvere Galeriis 13. oktoobril, mitte 6. oktoobril, nagu oli plaanis esialgu.

Rakvere Galerii kuraator Riho Hütt ütles, et sügisnäituse lükkab edasi eelkõige väga suur huvi Kaupo Kikkase fotonäituse "Ansel" vastu. "Kaupo Kikkase näitusel on käidud lähemalt ja kaugemalt, ükshaaval ja rühmadena. Laupäevalgi käis galeriis 17 inimest ja ühe grupi jaoks tegime galerii esmaspäeval erandkorras lahti," rääkis Hütt. 

Nii otsustatigi fotonäituse lahtiolekut nädala jagu pikendada. Pealegi peab Riho Hütt esialgu sügisnäituse avamiseks plaanitud päeval olema Tallinnas, et panna oma teosed üles Eesti klaasikunstnike ühisnäitusele.

Näituse edasilükkamine annab Hüti sõnul kunstnikele juurde aega, mida jääb näituse eel alati puudu. "Kunstnikud saavad ennast veel nädala jagu koguda ja töid viimistleda," lausus ta.

Sügisnäituse teema, mille käsitlusi oodatakse eri kunstivormides, on "Õige ja vale". "Mõttetargad on sajandeid väidelnud õige ja vale teemal, samast räägib vana lugu, et vale käib ringi varastatud riietega ja tõde, kellelt riided võeti, on paljas. Seega alasti tõde. Tavaliselt on tegu õige, mõnikord mitte, kuid õige ja vale käivad ikka koos," selgitas Hütt näituse teemavalikut.

Töid saab näitusele tuua Rakvere Galeriisse 9. ja 10. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles