Tapal toimus suurtükiväepataljoni õppepäev

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Reservväelaste vabatahtlikul õppepäeval tutvuti kaitseväe relvastusse lisandunud liikursuurtükkide ja automaattulirelvadega.
Reservväelaste vabatahtlikul õppepäeval tutvuti kaitseväe relvastusse lisandunud liikursuurtükkide ja automaattulirelvadega. Foto: Kaitseväe peastaap

Nädalavahetusel toimus Tapal suurtükiväepataljoni reservväelaste vabatahtlik õppepäev, kus tutvuti sel aastal kaitseväe relvastusse lisandunud liikursuurtükkide ja automaattulirelvadega.

"Sel aastal võttis õppepäevast osa pea 100 võitlejat, mis näitab üldist suhtumist ja vaimsust suurtükiväes. On hea näha, et nii palju inimesi tuleb vabatahtlikult reservpäevale," ütles  õppepäeva korraldaja major Rauno Viitmann.

Suurtükiväepataljon korraldab iga aasta vabatahtliku reservõppepäeva, kus tutvustatakse pataljoni arengut ja tulevikuplaane. Sel aastal tutvustati kõigile kohale tulnud võitlejatele kaitseväe uut automaattulirelva R20 Rahe, millest saadi pärast ohutustehnilise ülevaate andmist lasketiirus ka lasta. Lisaks said reservväelased lähemalt uurida liikursuurtükki K9 Kõu ning selle tehnilisi näitajaid.

1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni rahuaegne põhitegevus on anda suurtükiväealast väljaõpet, lahingus toetavad pataljoni suurtükipatareid kaudtulega lahinguüksuste tegutsemist. Suurtükiväepataljoni asutamispäevaks loetakse 16. jaanuari 1918, kui Eesti sõjaväelaste ülemkomitee ettekirjutusega anti korraldus alustada Eesti 1. suurtükiväebrigaadi formeerimist.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles