Rahvamajad ja rahvakultuurikollektiivid saavad taotleda kriisiabitoetust

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
6.–15. oktoobrini saab taotleda kriisiabitoetusi rahvaülikoolidele, rahvamajadele ja käsitööühendustele ning rahvakultuurikollektiividele.
6.–15. oktoobrini saab taotleda kriisiabitoetusi rahvaülikoolidele, rahvamajadele ja käsitööühendustele ning rahvakultuurikollektiividele. Foto: Kaisa Ailt

6.–20. oktoobrini on võimalik taotleda kriisiabitoetust rahvaülikoolidele, rahvamajadele, käsitööühendustele ja rahvakultuurikollektiividele.

Toetusmeede "COVID-19 puhangust tingitud erakorraline abi rahvaülikoolidele, rahvamajadele ja käsitööühendustele" kompenseerib organisatsioonide tõendatud kriisikahjusid. Abipaketi eelarve moodustub kevadise kriisiabitoetuse jäägist ja selle suurus on 300 000 eurot.

Kriisiabitoetus "COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse levikuga seotud kriisi leevendamiseks ette nähtud toetusmeede rahvakultuuri kollektiividele" on suunatud kollektiivide juhendajate tööjõukulude katmisele või hüvitamisele. See puudutab koorijuhte, abidirigente, kontsertmeistreid, klaverisaatjaid, orkestrijuhte, rahvatantsujuhte, rahvamuusikakollektiivide juhte, harrastusteatrite juhte, folkloorirühmade juhte ja käsitööringijuhte. Abipaketi eelarve moodustub samuti kevadise kriisiabi toetuse jäägist ja on 50 000 eurot.

Taotlusi saab esitada kultuuriministeeriumi toetuste taotlemise e-keskkonnas, menetlejaks on Eesti rahvakultuuri keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles