Distantsõppele suunatud Rakvere õpilased koolitoidust ilma ei jää

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Foto: Sille Annuk

Kuna Rakvere gümnaasiumi ühel abituriendil on kinnitatud koroonaviirus SARS-CoV-2, on terviseameti soovitusel kolm 12. klassi alates esmaspäevast kaks nädalat distantsõppel ja õpilastel tuleb olla koduses isolatsioonis. Koolitoidu saavad nad aga toidupakkidena kooli toitlustajalt.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltopi sõnul korraldab linnavalitsus distantsõppe ajaks õpilastele tänasest alates koolitoidu asendusena toidupakid, mis kooli toitlustaja kontaktivabalt üle annab.

Rakvere reaalgümnaasium on ennetavalt loonud süsteemi, kus õpilased on teatud ajavahemiku tagant ühe nädala kaupa distantsõppel, et vähendada õpilaste arvu koolimajas. Rainer Miltopi sõnul on reaalgümnaasiumis võimaliku nakatumisohu vältimiseks rakendatud ettevaatusabinõu, kus distantsõppel olevad õpilased saavad hakata käima koolis sooja lõunat söömas.

"Soe koolitoit on riigi poolt õpilaste toitlustamiseks ette nähtud ja see on tagatud ka distantsõppel viibivatele õpilastele. Söömas käivad õpilased kooli juhtkonna poolt kokku lepitud tundide toimumise ajal, et mitte kokku puutuda hetkel koolis käivate õpilastega," selgitas Miltop.

Linnapea Triin Vareku sõnul korraldatakse toitlustamine ümber, kui tuleb tagasiside, et selline lahendus õpilastele ei sobi ja sööjaid on vähe. "Kui lapsed õpivad kodus, peavad nad vahepeal saama ka värsket õhku ja nii saab jalutada lõuna ajal kooli sööma," ütles Varek. Hetkel on selline lahendus planeeritud oktoobrikuise vaheajani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles