Uluksõralistele algab ajujaht

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Jahi toimumisest annavad märku punastes ja oranžides vestides toimetavad jahimehed.
Jahi toimumisest annavad märku punastes ja oranžides vestides toimetavad jahimehed. Foto: Ain Paloson

Täna algab uluksõralistele (põder, punahirv, metskits ja metssiga) peetav ajujahihooaeg, mis võib suurendada metsloomade liikuvust, ja seda eriti nädalavahetusel. Eesti Jahimeeste Selts (EJS) kutsub seetõttu inimesi üles tähelepanelikkusele metsas ja asulavälistel teedel liikudes.

“Jahikoertega peetavate ühisjahtide tõttu võivad metsloomad olla tavapärasest liikuvamad. Seetõttu palume liiklejatel olla tähelepanelik, eriti nädalavahetustel, mil ajujahid toimuvad,” ütles EJS-i president Margus Puust. “Jahtide toimumisest annavad märku punastes ja oranžides vestides toimetavad jahimehed, kelle tegemistesse palume suhtuda mõistvalt,” lisas ta.

“Sügisese ajujahi eesmärk on uluksõraliste arvukuse reguleerimine vastavalt teadlaste soovitustele ja maakondlike jahindusnõukogude kokkulepetele,” selgitas EJS-i tegevjuht Tõnis Korts. “Jahimehed on eelkõige ühiskondliku tellimuse täitjad, et hoida ulukite arvukus soovitud piirides, mille puhul nii ulukikahjude kui ulukitega seotud liiklusõnnetuste osakaal oleks minimaalne,” täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles