Õlletehase sulgemine tõstab joogivee hinda

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Viru õlletehase reoveekäitlus moodustab Haljala piirkonnas 94 protsenti kogutarbimisest.
Viru õlletehase reoveekäitlus moodustab Haljala piirkonnas 94 protsenti kogutarbimisest. Foto: Vladislav Musakko

Haljala valla volikogu võttis üleeile vastu ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni (ÜVK) arengukava järgmiseks 12 aastaks. Muu hulgas oli juttu Viru õlletehase sulgemise tõttu Haljala piirkonnas tõusvast reovee käitlemise hinnast, hiljem ka veehinnast.

Veehinna teema on Haljala vallas juba aastaid terav püsinud ja peamiselt on pahased olnud Võsu elanikud. Haljala valla veevärk on jagatud kahe piirkonna, Haljala ja Vihula vahel ning viimases on veeteenus pea poole kallim kui Haljala piirkonnas. Varsti võib see aga muutuda, kuna Haljalas on suure tarbija võrgust lahkumise tõttu ­oodata veehinna ja reovee käitlemise hinna tõusu.

ÜVK arengukava näeb ette, et 2023. aasta alguseks ühtlustatakse Haljala ja Vihula piirkonna veehinnad, kuid vallavanem Ivar Lillebergi sõnul ei saa selles täielikult kindel olla. Tema sõnul on muutujaid palju ja tulevikku pole võimalik ennustada. “Nüüd, kus suur tarbija Viru Õlu on võrgust lahkumas, on Haljala elanikel oodata reoveehinna tõusu, kuid tehasesse võib keegi alati asemele tulla, mis jällegi hinda mõjutab,” lausus Lilleberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles