Aseri uus katlamaja edeneb plaanipäraselt

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Aseri uus biokütust kasutav katlamaja kerkib jõudsalt.
Aseri uus biokütust kasutav katlamaja kerkib jõudsalt. Foto: Adven

Energiaettevõte Adven koostöös Viru-Nigula vallaga on võtnud töösse Aseri soojamajanduse uuendamise. Uue katlamaja ehitus on täies hoos.

Juunis alustati kahe gaasikatlaga konteinerkatlamaja paigalduse ning juulis biokatlamaja ehitusega. Konteinerkatlamaja, mis tulevikus jääb talviste tipukoormuste ning biokatla hoolduste ajal soojusvarustuse tagamiseks, on valmis ning eelmisel nädalal lülitati juba küttesse. Hakkpuidukatlamaja metallkarkass on püsti ja põhiseadmed tarnitakse oktoobri keskel. 

Adveni arenduse ja investeeringute valdkonna juhi Priit Tiidu sõnul on Aseri katlamaja ehitus graafikus ning edeneb jõudsalt. "Aasta lõpus alustame biokatlamaja katsetustega ning kõigi eelduste kohaselt jääb lõplik valmimine 2021. aasta algusesse," sõnas Tiit.

Maailma energiapoliitika prioriteediks on biokütused ja selle tarbeks oli võimalik taotleda toetust keskkonnainvesteeringute keskuse Ühtekuuluvusfondi toetusskeemist "Efektiivne soojusenergia tootmine ja ülekanne". Advenil õnnestus Aseri uue katlamaja projekti tarvis saada selle kaudu 450 000 euro suurune toetus. Kogu projekti maksumus on 1 025 000 eurot, millest ülejäänud kulud katab Adven.

Aseris tarbib kaugkütet 27 tarbijat, sealhulgas 22 korteriühistut 856 korteriga, kultuurimaja, spordihoone, raamatukogu, hooldekodu ja ärihoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles