Hundid murdsid Ama külas koera

Copy
Hundid on väga liikuvad ja võivad tegutseda mitmekümne kilomeetri raadiuses. Aktiivsemad on nad enamasti väikese inim­asustusega aladel, kus ajavad omi hundiasju ikka öösiti.
Hundid on väga liikuvad ja võivad tegutseda mitmekümne kilomeetri raadiuses. Aktiivsemad on nad enamasti väikese inim­asustusega aladel, kus ajavad omi hundiasju ikka öösiti. Foto: Valeri Štšerbatõh

Septembrikuu möödus hundirünnete poolest keskkonnaameti andmete kohaselt Lääne-Virumaal vaikselt, piirdudes ühe murtud lamba ja koeraga. Paraku ei peegelda ametlik statistika alati täielikku tõde.

Sute viimane teadaolev ohver maakonnas, saksa lambakoer, langes huntide kihvade läbi Kadrina valla Ama küla ühes majapidamises kolmapäeva, 30. septembri esimestel tundidel.

Kui Reimo Jaakson läks kolmapäeva hommikul nende pere lambakoerale Tommile süüa viima, siis ei osanud ta esialgu midagi sellest arvata, et neljajalgset sõpra tema elektrikarjusega piiratud territooriumil näha polnud. Hommik kulges mehel tavapärases kiires rütmis, sest pere laps oli tarvis lasteaeda toimetada ja ta ise pidi tööle jõudma. Nii jäi asi esialgu sinnapaika. “Ütlesin teisele lapsele, et mine ütle emale, et Tommit pole. Abikaasa läks veel küla peale otsima, et äkki on kuskil,” lausus Reimo Jaakson. Aga ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles