Kohav keeletammik rikastus Helle Metslangi nimipuuga

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Helle Metslangil jagub hoolt nii nimipuuhakatisele, eesti keele süntaksile, käänete funktsioonidele ja grammatikamuutustele kui ka keeleteadlaste järelkasvule.
Helle Metslangil jagub hoolt nii nimipuuhakatisele, eesti keele süntaksile, käänete funktsioonidele ja grammatikamuutustele kui ka keeleteadlaste järelkasvule. Foto: Marianne Loorents

Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna keelepäeval andis tänavune laureaat Helle Metslang Väike-Maarja keeletammikus oma nimitammele kasvujõudu rammusa mulla ja tõhusa kastmisega.

Tammepuud, mis haljendab Wiedemanni ühe mantlipärija Helle Metslangi auks, innustati sirguma regilauluga. “Kasva, kasva, tammekene, sirgu, sirge hiiepuuke, kerki rõõmuks eesti rahva, kosu rõõmuks eesti keele,” laulis tseremoonial Väike-Maarja gümnaasiumi tütarlastekoor.

“See on väga suur au, et mind on loetud selleks, kes eesti keele heaks on nii palju teinud, et mulle see maailmas haruldane auhind anda,” sõnas Helle Metslang. Teadlane tunnistas, et tal pole olnud mahti oma tehtule tagasi vaadata, sest ajahäda aina pitsitab ja tegemata tööd on kogu aeg kannul. “Olen vist võtnud natuke liiga palju asju teha,” lausus laureaat muiates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles