Kaks kõrgkooli loovad Virumaal uusi võimalusi tervishoiutöötajate väljaõppeks

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere haigla on üks kolmest raviasutusest, mis sõlmitud lepingu kohaselt hakkab meditsiinitudengitele praktikavõimalust pakkuma.
Rakvere haigla on üks kolmest raviasutusest, mis sõlmitud lepingu kohaselt hakkab meditsiinitudengitele praktikavõimalust pakkuma. Foto: Rakvere haigla

Tallinna ja Tartu tervishoiu kõrgkool sõlmisid Ida-Viru keskhaigla eestvedamisel lepingu, mille abil leevendada Lääne- ja Ida-Virumaa tervishoius valitsevat tööjõupuudust. Kokkuleppes keskenduvad kõrgkoolid vaid Virumaal esinevatele kitsaskohtadele.

Kokkuleppe kohaselt on tulevikus Kohtla-Järvel võimalik omandada haridust Ida- ja Lääne-Viru maakondadele vajalikel erialadel, mida praegu saab õppida vaid tervishoiukõrgkoolides Tallinnas ja Tartus. Lepinguga on ühinenud ka Ida-Viru keskhaigla, Rakvere haigla ja Narva haigla, et tagada uutele tudengitele vajalikud praktikavõimalused.

Praktika olulisust rõhutas Rakvere haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev. "Vahel ei ole potentsiaalsel tulevasel meditsiinitöötajal sotsiaalselt võimalik oma õpinguid siduda suurlinna elu ja kuluga," sõnas ta. "Iga uus erialavalik elukoha lähistel laiendab võimalusi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles