Kadrina Kirjandusklubi tegi kokkuvõtteid ja mõlgutas tulevikumõtteid

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kadrina Kirjandusklubi tegutseb kultuuri ja kirjanduse parema tutvustamise nimel.
Kadrina Kirjandusklubi tegutseb kultuuri ja kirjanduse parema tutvustamise nimel. Foto: Erakogu

Teisipäeval kogunesid kirjandusklubi liikmed Kadrinasse maanaiste seltsi majja, kus tehti kokkuvõtteid viimase kümne aasta tegemistest ning arutleti tuleviku üle. 

Kadrina valla raamatukogu direktor Ene Heide rääkis, et MTÜ Kadrina Kirjandusklubi on tegutsenud küll kauem kui kümme aastat, aga nad loevad klubi tõeliseks alguseks aega, kui said remonditud raamatukogu teise korruse ruumid. "Sellest ajast algas aktiivne klubiline tegevus," ütles Ene Heide. "Kõik aastad oleme tegelenud projektide toel, sest paraku on kõige taga raha ja me soovisime väga oma kultuuri ja kirjanduse tutvustamise taset tõsta," selgitas ta ning lisas, et projektikirjutamine tuli ära õppida.  

"Kirjandusklubi juhiks valisime Jaanus Reisneri, kes on meie innustaja," nimetas Heide ja lisas, et ühtlasi kuuluvad klubisse kõik valla raamatukogude töötajad. "Tegelikult on klubiline tegevus alguse saanud juba kunagisest Eesti NSV Raamatusõprade Ühingu Kadrina algorganisatsioonist 1975. aastal," meenutas raamatukogu direktor. Klubi algusaastatel toimusid loetud raamatute arutelud ja luuleõhtud, käidi teatri ühiskülastustel või räägiti reisimuljeid, kui keegi üldse pääses välisreisile. Hiljem, kui selline kooskäimine enam ei toiminud, hakati kutsuma kultuuri- ja kunstiinimesi ning kirjanikke külla. Raamatukogu teisel korrusel on külaliste autogrammide sein, mis avati kümne aasta eest ja mis hakkab varsti täis saama. Külalised, kes käivad tasuta üritustel, tõmbavad alati inimesi ligi. "Kui tuli Naised Köögis, siis oli 300 inimest ja viisime ürituse läbi Kadrina huvikeskuses, sest huvi oli nii suur," nimetas raamatukogu direktor.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles