Arvutitõrke tõttu jättis bussijuht reisijad maha

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
GoBus
GoBus Foto: Arvo Meeks

Teisipäeva hommikul ootas kümmekond inimest Haljalas kell 8.25 Rakverre väljuma pidanud bussi. Möödus kümme, viisteist minutit, aga bussi ei tulnud.

Kahekümne minuti möödudes haarasid tegusamad mobiiltelefoni järele. Kes helistas tuttavale, et see hädast päästaks, kes töö juurde, et teavitada hilinemisest. Üks ootaja võttis kõne bussifirmasse, kust vastati, et asja uuritakse ja helistatakse viie minuti pärast tagasi. Paraku helistati tunduvalt hiljem ja teatati, et reisijad maha jätnud bussijuht ja buss saadetakse Rakverest tagasi oma tööd tegema.

Umbes nelikümmend minutit pärast õiget aega tuligi liinibuss teisele katsele. Selleks ajaks oli peatusesse jäänud neli inimest. Bussijuht palus vabandust ja teatas, et seekordne reis on tasuta. Veelgi enam. “Daamid on närvilised,” põhjendas bussijuht kolme kommi jagamist. Neljas reisija, ainuke mees, sohvri hinnangul mingeid närvilisuse märke ei ilmutanud. Küll aga tegi too seda hiljem, helistades bussifirmasse ja pärides aru. Mõistagi mitte ebavõrdse kohtlemise pärast maiuse jagamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles